Skarp som en trønder

Vår historie

Skarpe kniver siden 2020

Tomatosharp er en liten bedrift startet av David Phan som så en mulighet for å gi skarpe kniver til sin lokale hjemby, Trondheim.

Idéen om Tomatosharp vokste frem etter at han lånte en japansk kokkekniv og oppdaget en ny dimensjon ved matlaging. Det å skjære tomat endte ikke lenger med båter i suppe, men perfekte skiver med de saftige næringsstoffene i behold.

Mai 2020

Start-up garasjen

Skarpe kniver til hele Norge

Veien videre

Gjengen bak Tomatosharp

David

Grunnlegger, knivsliper

Hei! Jeg heter David, og jeg starta Tomatosharp i garasjen til foreldrene mine i 2020.

Tidligere har jeg drevet med mye forskjellig - blant annet å jobbe i en urmakerforretning, studere jazz på folkehøyskole og spille volleyball.

Jeg er en fullstendig nerd når det kommer til matlaging, fotografi og klokker. Til daglig studerer jeg medisin, og noen ganger kan du se meg sykle rundt i Trondheim med en stor sekk på ryggen fullt av kniver.

Det beste med denne jobben er å kunne besøke så mange som deler min entusiasme for skarpe kniver og matlaging. Høydepunktet i dagen er å svippe innom de lokale restaurantene med nyslipte kniver til kokkenes prep og få inspirasjon til nye matretter som jeg kan lage hjemme.

Phong

Partner, knivsliper

Hei! Jeg er Phong. Jeg er en mann med mange titler, men den beste tittelen er nestlederen som videreutvikler bedriftens konsept, verdier og leverer høy-kvalitets knivsliping.

Men hva er min bakgrunn? Jeg har en bachelorgrad i Geografi og en mastergrad i Fysisk Planlegging fra NTNU Trondheim. Er fulltidsansatt som Arealplanlegger og GIS-konsulent i et konsulentfirma.

På fritiden min har jeg stor lidenskap for musikk. Jeg driver litt one-man-band med piano, gitar, vokal og litt studioinnspilling. Men så har jeg jo spilt i et band som het "Tonedøv" da...

Utenom musikken er jeg en die hard FPS gamer og PC entusiast. Spilt CS siden jeg var 10 år kanskje? og jeg liker å bygge PC'er.

Funfact: THE REAL Ben Stiller likte “Zoolander” posen min som jeg lastet opp på instagram.

Alejandro

Knivsliper / handyman

Hei, jeg er Luis Alejandro Barrera Silva, a.k.a Ali-G. Jeg er blikkenslagerlærling og har en stor interesse for knivsliping. Noe som gjorde at jeg endte opp i Tomatosharp.

I fritiden liker jeg å spille fotball, jogge, utfordre folk i brettspill, bokse og synge karaoke - spesielt sanger av Backstreet Boys eller Harry Styles. Jeg er også glad i å lage mat, helst med en skarp 15-18 cm deba kniv. Favorittretten min må være mammas Lasagne eller ramen.

Funfact: fra en spesifikk vinkel, så mener noen at jeg ligner på Leonardo DiCaprio (ikke mange, faktisk nesten ingen).

Noen av mine drømmer inkluderer å synge karaoke med Harry Styles og klare å spise hele 5 store Domino's pepperoni pizzaer uten å bli kvalm (rekorden min er 3). Mitt idol er Tyler the Creator, og jeg elsker å danse til musikken hans når jeg er alene hjemme, eller generelt når ingen er rundt.

Ruiyi

Knivsliper

Hei! Mitt navn er Ruiyi. Til daglig studerer jeg medisin og datateknologi. Jeg liker utfordringer og å prøve nye ting! Mine interesser er å spille i Studentersamfundets symfoniorkester, trene, henge med venner og generelt engasjere meg i foreninger og arrangement rundt meg.

Maten jeg spiser desidert mest er taco, men jeg er glad i alle verdens kulinariske kjøkken, spesielt de som er flinke med krydder.

Funfact: spawner hvor som helst, når som helst.

Ingrid

Innholdsprodusent, logistikk.

Hei! Mitt navn er Ingrid og jeg har hatt gleden av å se Tomatosharps reise fra start til i dag, som samboer av David.

Til daglig studerer jeg medisin, og på fritiden liker jeg å synge i studentkor, være med familie, trene, og se på søte hunder på Instagram.

Jeg ELSKER vietnamesiske summer rolls med fersk sjømat, en deilig peanøttsaus og godt selskap rundt middagsbordet. Aller helst skal vi også spille brettspill etter middagen, med en god kopp kaffe. I mine øyne er det også veldig lite som kan måle seg med fersk gjærbakst og min neste reisedestinasjon må være Danmark og danske bakeri.

Mitt mål er at Tomatosharp skal bli mest mulig klimavennlig, slik at alle kan ha gleden av skarpe kniver med god samvittighet.

Kathy

Medarbeider, logistikk.

Hei alle sammen!

Mitt navn er Kathy; for øyeblikket er jeg en fjerdeårs medisinstudent. Det siste året har jeg hatt gleden av delta på Tomatosharps reise med alle de fine folka. Det har vært en gøy opplevelse!

Når jeg ikke studerer eller er på Tomatosharp, er jeg engasjert i DRIV NTNU, som kort oppsummert er en helseinnovasjonsarena og studentorganisasjon.

Min favorittmat må være alt det mamma lager. Siden jeg flyttet til en annen by for å studere, savner jeg matlagingen hennes veldig fra tid til annen. Når høsten melder sin ankomst med regnfulle dager og frisk høstluft, og jeg har hatt lyst på den hjertevarme og rike buljongen i mammas vegetariske versjon av "Bun rieu" (vietnamesisk krabbe-, svinekjøtt- og tomatnudelsuppe).