Skarpe kniver siden 2020
Tomatosharp er en liten bedrift startet av David Phan som så en mulighet for å gi skarpe kniver til sin lokale hjemby, Trondheim.
Idéen om Tomatosharp vokste frem etter at han lånte en japansk kokkekniv og oppdaget en ny dimensjon ved matlaging. Det å skjære tomat endte ikke lenger med båter i suppe, men perfekte skiver med de saftige næringsstoffene i behold.
Mai 2020
Start-up garasjen
Det hele startet med en hjemmesnekret arbeidsbenk og et par slipesteiner i en liten bod hjemme hos foreldrene til David.
I omtrent et år bestod hverdagen av å kjøre rundt i Trondheim for å plukke opp og levere nyslipte kniver hjemme hos privatpersoner og etterhvert kokker hos restauranter.



Skarpe kniver til hele Norge
Veien videre
I 2021 flyttet vi ut av garasjen og inn i et verksted i Trondheim. Frem til idag har teamet vokst seg større og større, og sørger for at Norge blir enda skarpere for hver dag - kniv etter kniv.
Gjengen bak Tomatosharp

David
Grunnlegger, knivsliper
Hei! Jeg heter David, og jeg starta Tomatosharp i garasjen til foreldrene mine i 2020.
Til daglig studerer jeg medisin, og ofte kan du se meg syklende rundt i byen med en sekk full av kniver.
Det beste med denne jobben er å kunne besøke så mange som deler min entusiasme for skarpe kniver og matlaging. Høydepunktet i dagen er å svippe innom de lokale restaurantene.

Alejandro
Knivsliper / SAISEI-ansvarlig
Hei, jeg er Luis Alejandro Barrera Silva, a.k.a Ali-G. Jeg er blikkenslagerlærling og har en stor interesse for knivsliping, noe som gjorde at jeg endte opp i Tomatosharp.
Jeg er også glad i å lage mat, helst med en skarp 15-18 cm deba kniv.

Ruiyi
Knivsliper
Hei! Mitt navn er Ruiyi. Til daglig studerer jeg medisin og datateknologi. Jeg liker utfordringer og å prøve nye ting!
Jeg er glad i alle verdens kulinariske kjøkken, spesielt de som er flinke med krydder.

Ingrid
Innholdsprodusent
Hei! Mitt navn er Ingrid og jeg har hatt gleden av å se Tomatosharps reise fra start til i dag, som samboer av David. Til daglig studerer jeg medisin, og setter pris på alle mulighetene og opplevelsene man får av å være med gjennom Tomatosharp.
Mitt mål er at Tomatosharp skal bli mest mulig klimavennlig, slik at alle kan ha gleden av skarpe kniver med god samvittighet.

Kathy
Medarbeider
Hei alle sammen!
Mitt navn er Kathy; for øyeblikket er jeg femteårs medisinstudent. De siste årene har jeg hatt gleden av delta på Tomatosharps reise med alle de fine folka. Det har vært en gøy opplevelse!

Valentina
Knivsliper
Hei! Jeg heter Valentina. Jeg startet med å kjøre broren min til Tomatosharp, og endte opp med å bli en del av det flotte fellesskapet og oppdage de eksepsjonelle knivene deres.
Jeg elsker å prøve nye, spontane aktiviteter.

Kenny
Lageransvarlig, Knivsliper
Hei, jeg heter Kenny! Jeg studerer eiendomsmegling, juss og økonomi ved BI Handelshøyskolen.
Favorittknivene mine må være Masahiro sitt Hōcho knivsett – jeg er helt forbauset over at man kan få to sylskarpe japanske kniver til tusenlappen.

Toralf
Knivsliper
Hei! Mitt navn er Toralf og jeg er kokkelæring. Jeg har stor interesse for mat og kniver. Det er to ting som går godt sammen!
Favorittkniven min er en god bunka, smidd av mestersmed Yoshimi Kato!

Tommy
Knivsliper, merch-designer
Mitt navn er Tommy Nguyen, og jeg er utdannet elektroingeniør innen fornybar energi. Jeg har gleden av å jobbe hos Tomatosharp og Livid, mens jeg fortsatt studerer og utforsker hva fremtiden bringer. Jeg trives aller best når dagene fylles med trening, matlaging og kreative prosjekter.
Det som virkelig inspirerer meg, er kvalitet, bærekraft og håndverk. Jeg har en forkjærlighet for det japanske, spesielt innen estetikk og håndverk, hvor tradisjon og presisjon går hånd i hånd. Dette er også noe som gjenspeiles hos Tomatosharp som gjør det motiverende og gøy å jobbe her. Her handler det ikke bare om skarpe kniver, men i tillegg se reparasjon og vedlikehold som en naturlig del av en knivs livssyklus.

Marie
Lagermedarbeider
Hei, mitt navn er Marie Ringen. Jeg studerer lektor i engelsk og sosiologi ved NTNU. Jeg har hatt gleden av å få ta del av reisen til Tomatosharp de siste årene.
Til matlagingen kan jeg bruke enhver kniv så lenge den er “tomatosharp”