Skarpe kniver for en grønnere verden

Dette gjør vi

Vi bruker grønn transport

Vi henter og leverer knivene på sykkel og andre miljøvennlige transportmidler. Emballasjen vår er laget av 100% resirkulerbart papp og plast.

Vi gir nytt liv til kniver

Ombruk, reparasjon og sliping av kniver reduserer klimaavtrykket og bidrar til en sirkulær økonomi. Godt for sjela, miljøet og lommeboka!

Vi reduserer matsvinn og forlenger holdbarhet på mat

Skarpe kniver kutter renere og bevarer fibre og næringsstoffer i råvarene, noe som gjør at maten både smaker bedre og holder seg lengre.

Fyrtårn 2023 tildelt av Miljøpakken

Vi er en sykkelvennlig arbeidsplass

Våre klimatiltak

Netthandel gir fra seg karbonavtrykk. Derfor støtter vi virksomheter som jobber med å redusere karbonutslippet. For hver ordre gir vi en andel av overskuddet til virksomheter som fjerner karbon fra atmosfæren, og sørger for klimanøytral transport.

  Slik fungerer det 
  For hver ordre beregnes hvor mye transporten påvirker klimagassutslippet. Basert på disse beregningene går en del av inntektene til å støtte klimaavtrykkreduserende selskaper som er støttet av Carbon Direct. Selskapene bruker inntektene til å fjerne eller redusere karbon som forsendelsene våre har skapt. Eventuelle ekstra midler går til videreutvikling av teknologiske løsninger rettet mot bærekraft og klimaavtrykkreduksjon.

  Her er eksempler på noen av selskapene som vi støtter:

  Heirloom

  Heirloom er en bedrift som direkte fanger luften og forsterker karbonmineraliseringsprosessen. Heirloom's teknologi øker hastigheten som oppstår naturlig når mineralene fanger opp karbondioksid, istedenfor å bruke energikrevende vifter for å trekke inn luft.

   

  Remora

  Remora utvikler teknologi som fanger opp utslipp rett fra lastebilene når de kjører. Utslippet som fanges opp blir langtidslagret.

   

  Charm

  Charm fanger opp karbondioksid ved å bruke planteavfall, dermed blir det omdannet til en stabil og karbonrik væske som lagres trygt og dypt under jorden - utenfor rekkevidde for skogbranner og jorderosjon.

   

  Visste du at en kniv kan slipes over 100 ganger?

  Les mer om hvordan knivsliping kan bidra til en grønnere verden!

  Les mer