Sponsor til ASKO Servering Norgescup 2024

Tomatosharp-sponsor-thorvald-håkon-sander-asko

Fra venstre: Phong Vuoc Tran, Håkon Lie Knotten, Sander Øen Omberg, Thorvald Gabestad Nørsett og David Phan.

ASKO Servering Norgescup 2024

ASKO Servering Norgescup er også kjent som NM for kokke- og servitørlæringer. Konkurransen gjennomføres hver høst hvor det holdes kvalifiseringskonkurranser hos ulike foreninger i Norske Kokkers Landsforening (NKL). Vinnerlagene blir kvalifisert til å delta i finalen som holdes i Stavanger. NKL-foreninger som hadde 12 eller flere lag påmeldt til lokal konkurranse kan stille opp med to lag i semifinalene. Hvert lag består av to lærlinger og en lagleder. Oppgavene skal på alle nivåer være utfordrende for lærlingene, i forhold til lærlingens kompetansenivå, samt tilfredsstille krav i læreplan og kompetanseplan for VG3 (nkl.no).

Årets finale ble holdt den 16. til 17.februar i Stavanger. Hvor vinnerlagene fra kvalifikasjonene konkurrerte i finalen om pallplass.

Bilde: Finalister til finalen i Stavanger, kilde nkl.no

Sponsor for lærlinger fra Le Bistro, Trondheim

I forbindelse med ASKO Servering Norgescup 2024 var Tomatosharp stolte sponsorer for lærlingene Thorvald Gabestad Nørsett, Håkon Lie Knotten og lagleder Sander Øen Omberg som kvalifiserte seg til finalen etter å ha vunnet 1. plass i Trondheimscup hvor det var 17 deltagende lag.

Finalen i Stavanger Lærlingene fra Le Bistro hadde en imponerende prestasjon i konkurransen og landet en sterk 2.plass på pall til slutt. Hvor de i tillegg vant KuttMatSvinn-prisen og prisen for best samarbeid med servitørlag.

Om KuttMatsvinn-prisen
Matvett, Norske Kokkers Landsforening og ASKO Servering delte ut «KuttMatsvinn-prisen» til laget som hadde minst matavfall og en tydelig plan for å redusere sitt matsvinn (nkl.no).

Laget vant prisen på grunnlag av at kokkelaget viste tydelig skille mellom matsvinn og matavfall. I tillegg at matvarer som kunne brukes igjen ble tydelig merket og oppbevart på forskriftsmessig måte.

Dette forteller lærlingene fra Le Bistro om samarbeidet med Tomatosharp:

«Et av de viktigste redskapene en kokk har på kjøkkenet er sin egen kniv. Den spiller stor rolle for hvor presist og nøye maten vi serverer blir. Samarbeidet vi har hatt med Tomatosharp har gjort det til at vi ikke har måtte tenke eller irritere oss over å ha sløve kniver. De stiller opp når vi trenger de og leverer til når vi må ha knivene. Det å ha sylskarpe kniver gjorde jobben vår mye enklere, og har uten tvil spilt en stor rolle i det gode resultatet vi klarte å få til!»

Thorvald Gabestad Nørsett, Håkon Lie Knotten og Sander Øen Omberg

Vårt engasjement for kokkekunst

I Tomatosharp er vi opptatte av at kokkens utstyr alltid er i topp tilstand, slik kan kokkene yte sitt aller beste under konkurransene de deltar i. Med utstyret i tilfredsstillende tilstand, kan kokken fokusere på oppgavene sine uten å være redd for at utstyret svikter. Dette gir kokken mindre marginer for feil og høyere sannsynlighet for suksess.

Les mer om andre kokker og lag som Tomatosharp har sponset: 
https://tomatosharp.no/blogs/artikler/sponsor-til-arets-unge-kokk-2023


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.