Hos Tomatosharp tar vi godt vare på kniven din. Kvalitet, ekte håndverk og erfaring er nøkkelen til verkstedet vårt. Med et øye for detaljer sliper vi hver kniv for hånd, og gjør den klar for nye utfordringer på kjøkkenet eller ute i naturen.
Alle kniver går gjennom en nøye utviklet prosess for å få et godt resultat. Første steg er å undersøke knivens materiale, geometri og eventuelle skader på eggen. Dette varierer fra kniv til kniv, og avgjør hvilket utstyr og teknikk vi bruker.


Vi sliper alltid for hånd på flate, japanske slipesteiner.
Metoden vår er foretrukket fremfor industrielle båndslipere – som kan mykne stålet ved varme og friksjon. Vi fjerner minimalt med stål og bevarer samtidig stålets temperering. Med et arsenal av steiner mellom #240 til #8000 korn, har vi utstyret som din kniv fortjener.
Håndverk fra tupp til tå
For at din kniv skal prestere på sitt beste, anvender vi ulike teknikker for å oppnå riktig vinkel. Som hovedregel sliper vi etter opprinnelig vinkel med mindre du har spesielle ønsker til slipingen.
Vi sliper alltid på japanske slipestein for optimal prseisjon. Etterpå polerer vi eggen på lærstropp, slik at kniven holder seg skarp i lang tid. Teknikk og ferdigheter er avgjørende for et godt resultat – noe som vi brenner for i hver eneste kniv.
