Slik sliper vi

Hos Tomatosharp tar vi godt vare på kniven din. Kvalitet, ekte håndverk og erfaring er nøkkelen til verkstedet vårt. Med et øye for detaljer sliper vi hver kniv for hånd, og gjør den klar for nye utfordringer på kjøkkenet eller ute i naturen.

Hver kniv er unik

Alle kniver går gjennom en nøye utviklet prosess for å få et godt resultat. Første steg er å undersøke knivens materiale, geometri og eventuelle skader på eggen. Dette varierer fra kniv til kniv, og avgjør hvilket utstyr og teknikk vi bruker.

Alltid for hånd

Vi sliper alltid for hånd på flate, japanske slipesteiner.

Metoden vår er foretrukket fremfor industrielle båndslipere – som kan mykne stålet ved varme og friksjon. Vi fjerner minimalt med stål og bevarer samtidig stålets temperering. Med et arsenal av steiner mellom #240 til #8000 korn, har vi utstyret som din kniv fortjener.

Håndverk fra tupp til tå

For at din kniv skal prestere på sitt beste, anvender vi ulike teknikker for å oppnå riktig vinkel. Som hovedregel sliper vi etter opprinnelig vinkel med mindre du har spesielle ønsker til slipingen.

Teknikk for gode resultater

Vi sliper alltid på japanske slipestein for optimal prseisjon. Etterpå polerer vi eggen på lærstropp, slik at kniven holder seg skarp i lang tid. Teknikk og ferdigheter er avgjørende for et godt resultat – noe som vi brenner for i hver eneste kniv.

Før vi sender deg dine nyslipte kniver, går hver kniv gjennom en kvalitetskontroll for å sjekke at den er skarp nok. Testen indikerer hvor godt kniven skjærer og kutter, og om den er jevnt slipt langs hele eggen. Dine nyslipte kniver vil gjøre matlagingen til en lek.

Klar for å starte?

Se også

Hva vi sliper
Slik sender du