Sponsor av Håvard Werkland i Bocuse d'Or Europe 2024

30. mar 2024
Fra venstre: Phong Vuoc Tran, Eli Anne Sundset, Aril Adzim, Grunde Gillund, Håvard Werkland, Espen Laumann, Leon Haarberg Nilsen og David Phan

Bronsje til Team Norway i Bocuse d'Or Europe 2024

Den 19. og 20. mars 2024 ble Bocuse d'Or Europe arrangert i Trondheim Spektrum, og Team Norway havnet på pallen og fikk ta med bronsjepokalen hjem. Med dette kvalifiserte de seg til finalen i Lyon i 2025.

Bocuse d'Or er en kokkekonkurranse som ble grunnlagt av den legendariske kokken, Paul Bocuse i 1987. Han er kjent som faren av nouvelle cuisine, en kokkestil der det legges vekt på presentasjon og delikate retter. Bocuse d'Or er uoffisielt VM i kokkekunst og omtales som verdens vanskeligste og mest prestisjefulle kokkekonkurranse.

For å bli kvalifisert til å representere Norge i denne konkurransen, må man først ha vunnet Årets Kokk, som er norgesmesterskapet i kokkekunst.

Formålet med Bocuse d'Or er å fremme kulinarisk ekspertise og gastronomisk innovasjon blant Europas fremste kokker. Konkurransen samler kokker fra 20 ulike land i Europa for å konkurrere om å lage det mest spektakulære og velsmakende rettene innenfor et begrenset tidsrom. 

Under konkurransen blir deltakerne dømt av en internasjonal jury, bestående av anerkjente kokker og gastronomiske eksperter. Vurderingskriteriene inkluderer; presentasjon, smak, kreativitet og teknisk ferdighet. Kokkene må demonstrere både kulinarisk talent og profesjonalitet under press for å kunne vinne.

Vinnerne av Bocuse d'Or Europe får ære og anerkjennelse, og en mulighet til å representere Europa i verdensmesterskapet Bocuse d'Or i Lyon. Den europeiske konkurransen fungerer dermed også som en viktig kvalifiseringsrunde for den internasjonale finalen som skal holdes i Frankrike, Lyon i januar 2025.

Bocuse d'Or Team Norway

håvard werkland bocuse d'or europe 2024
Håvard Werkland under Bocuse d'Or Europe 2024 (foto: Ulrik Vikrem Rosmæl)

Det norske laget i år består av kandidat Håvard Werkland, commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen. 

Fra venstre: Commis Grunde Gillund, Kandidat Håvard Werkland og Coach Christopher W. Davidsen (foto: Bocuse d'Or Norge)

Vår rolle som sponsor

Mot Bocuse d'Or har Tomatosharp jobbet tett inntil kokkene for å få innsikt i hvordan verktøyene deres fungerer og presterer. Vi har sørget for at knivene er sylskarpe til enhver tid og optimalisert de med hensyn på skarphet i eggen, men også tynning og andre justeringer basert på arbeidsoppgavene til kokkene.

Vi har også gitt kokkene vedlikeholdsutstyr for knivene, blant annet lærstroppene våre som er et eksepsjonelt verktøy for å rette opp og polere kniveggen på knivene for at de skal holde seg skarp lengst mulig.

Her er en video som viser en sujihiki/trancheringskniv som har blitt tynnet for Team Werkland:

 

Vårt engasjement for kokkekunst

Tomatosharp er opptatt av at kokkens utstyr alltid er i topp tilstand, slik at kokkene kan yte sitt aller beste under konkurransene de deltar i. Med utstyret i topp tilstand, kan de fokusere på oppgavene sine uten å være redd for at utstyret svikter. Dette gir mindre marginer for feil og høyere sannsynlighet for suksess.

Les mer om andre kokker og lag som Tomatosharp har sponset: Klikk her for å lese artikler.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.